Avaraca

Pons har Garanti-certifikat från Spanska myndigheter som säkrar kvaliten, produktionen och ursprunget av den äkta avarca’n från Menorca. Detta märke garanterar originalitet, gediget hantverk och tillverkning på Menorca!

Om Pons

Pons är en familjeägd affärsverksamhet baserad i Ciutadella på Menorca och har sedan 1945 varit specialiserade på hantverket att tillverka äkta avarcas.

Nuvarande skomakare är den tredje generationen skomakare som stolt har fortsatt familjetraditionen.

Avarcas Pons är välkända för att vara handgjorda i verkstäder där varje liten detalj får den yttersta omsorg: från råvaran som används för design och finish, till att uppnå en produkt av högsta kvalitet.

Avarcas Pons kollektion går från de mest rustika modellerna till de mest moderiktiga, med ett stort urval av underbara färger, sulor och läder.

Bland fashionistas som använder Pons avarcas hittar man den Spanska Kungliga familjen!

Titta alltid efter ”Avarca de Menorca” logo!

Med anledning av avarcas popularitet finns det nu ett antal kopior på marknaden som är långt ifrån äkta! Varken hantverket, kvalitet eller material kan mäta sig med en äkta avarca!

För att skydda och bevara traditionen och hantverket, har lokala myndigheter (Consell Insular) och Menorcas Skomakarförening (Associacio de fabricants del Calcat de Menorca) skapat ett garantimärke som ska säkra kvalitén, produktionen och ursprunget av den äkta avarca’n från Menorca! Endast avarcas med detta märke är orginal, handgjorda på Menorca och får kallas Avarcas!

Avarcas från Menorca

Avarcas, kallas också Albarcas o Menorquinas är den traditionella sandalen från Menorca. Menorca är den näst största ön i Balearerna och ligger i Medelhavet utanför Spanien.

Avarcas-sandaler är tillverkade för hand av topp kvalitativt äkta skinn enligt de traditionella måtten. Ursprungligen tillverkades sulorna av återanvända däck, vilka var stabila och hållbara. Numer finns sukor tillverkade av både lätt gummi och återanvända däck (våra ECO-modeller), fortfarande med samma karaktäristiska fulländning av den traditionella sydda sulan. Alla modeller, herr, dam och barn bevarar de väsentliga egenskaperna av original-avarcas’en från Menorca: en sko med mer än 100 år av tradition, bekväm och motståndskraftig, först använda av bönder och folk på landsbygden, åter-uppfunna för att bli en basic och nödvändig accessoar för dem som vill ha stil och bekvämlighet hela dagen!

2016-08/fabrik-21.jpg
2016-08/fabrik-21.jpg
2016-08/fabrik-30.jpg
2016-08/fabrik-30.jpg
2016-08/fabrik-33-300x225.jpg
2016-08/fabrik-33-300x225.jpg
2016-08/fabrik-31-300x225.jpg
2016-08/fabrik-31-300x225.jpg

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå